Forretningsstrategi

7 Principper for opbygning af en ansvarlig forretning

Lær af B Corp bevægelsen og byg en bæredygtig forretning.


1. Definér en samfundsambition

B Corps har en tydelig samfundsambition i grundkernen af forretningsmodellen. De løser samfundsudfordringer og gør en reel forskel for det samfund, de er en del af. De konkurrerer om at være bedst for verden, ikke i verden.


2. Skab værdi for alle

B Corps sætter ikke aktionærerne først. De fokuserer på at skabe værdi for alle interessenter og tager udvidet ansvar for værdikæden baseret på gensidig afhængighed.


3. Udvis menneskelighed

B Corps er solidariske, generøse og rummelige – ikke kun i forhold til egne medarbejdere, men i hele værdikæden. Følelsen af at høre til, af medejerskab og af at blive værdsat gør os nemlig mere modstandsdygtige.


4. Tænk langsigtet

B Corps anerkender, at vi er ansvarlige for, hvordan vores handlinger kan påvirke kommende generationer. De handler med denne forståelse, så fremtidige generationer ikke fratages deres muligheder for at leve tilfredsstillende liv.


5. Brug jeres stemme

B Corps sætter en tydelig dagsorden og taler højt om den forskel, de vil gøre for verden. Topledelsen har modet til at dyrke intentionen – også på bekostning af kortsigtet profit.


6. Vær transparent

Ingen forventer 100% perfektion, men ærlighed og transparens. B Corps kommunikerer altid åbent og engagerende – både om samfundsambitionerne og de svære valg undervejs på ansvarlighedsrejsen.


7. Inviter til handling

Vi kan lidt alene, men meget, når vi er sammen. B Corps skaber bevægelse og inviterer bredt og inkluderende til handlefællesskaber omkring fælles dagsordener.


B Corp er en global bevægelse af virksomheder med et fælles mål: at bruge kerneforretningen som løftestang til at skabe et inkluderende, retfærdigt og regenerativt økonomisk system til fælles bedste.

Vil du være med? Se mere på bcorporation.eu

Flere services

B Corp

Få overblik over, hvordan en B Corp-certificering kan skabe værdi for jer

Læs mere